GAP Eylem Planı
DÖNEMİN BAŞBAKANI
Recep Tayyip Erdoğan
GAP Eylem Planı ve Diğer Bölgelerde Öncelikli Projelerin Hızlandırılması (2008-2012)...
Yazının Devamı | VideoDÖNEMİN KALKINMA BAKANI
Dr. Cevdet Yılmaz
Güneydoğu Anadolu Projesi, hem finansal hem teknolojik açıdan Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Yazının DevamıSanal GAP Gezisi
Sanal Müze
GAP Eylem Planı Tanıtım Toplantısı Başbakan'ımızın Konuşma Metni
Başbakan Sayın Recep Tayip ERDOĞAN'ın
"GAP Eylem Planı ve Diğer Bölgelerde Öncelikli Projelerin Hızlandırılması" (2008-2012) Tanıtım Toplantısı
Konuşma Metni
27 Mayıs 2008 -Diyarbakır
Saygıdeğer Davetliler,
Sevgili vatandaşlarım,
Değerli basın mensupları,
Hanımefendiler,
Beyefendiler,
Bu anlamlı toplantıda sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Bugün burada Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerimiz başta olmak üzere Türkiye'nin refah ve istikrarı için çok önemli bulduğum büyük bir hamleye start vermek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Bu vesileyle, Diyarbakır'da bu büyük hadisenin ilanı için sizlerle buluşmaktan duyduğum memnuniyeti de bilhassa ifade etmek istiyorum.
Biliyorsunuz, bu buluşmaya, kabine arkadaşlarımın yarısıyla, milletvekillerimizle, işadamlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte geldik.
Hepimiz bugün aynı heyecanı, aynı mutluluğu yaşıyoruz.
Hükümet olarak attığımız bu büyük adım, "Güneydoğu Anadolu Projesi Yeni Eylem Planı ile Diğer Bölgelerde Öncelikli Projelerin Hızlandırılması"dır.
GAP, DAP ve KOP olarak bilinen bu projelerle ilgili ayrıntılı eylem planımızı tamamlamış bulunuyoruz. Finansman kaynağımızı belirledik, yapılacak işleri somut bir takvime bağladık.
Bu projeler, gerek bölge insanımız, gerek Türkiye'nin her tarafında bütün milletimiz için talih değiştirecek önemde sonuçlar üretecektir.
Bunlar, bölgelerimiz arasında ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme farklarını ortadan kaldıracak, geri kalmışlığın getirdiği işsizlik ve göç gibi sorunlarda bizi rahatlatacak kurtuluş projeleridir.
Artık uzun yıllardır konuşulan ama bir türlü potansiyeli hayata geçirilemeyen bu kurtuluş projelerini, elle tutulur, gözle görülür bir hızla tamamlamak için düğmeye basıyoruz.
Yıllardır, bölge insanımız başta olmak üzere milletimize evlat acısı yaşatan bölücü terör belasının istismar ettiği sosyo-ekonomik yaralar, bu projelerle inanıyorum ki, bütünüyle kapanacaktır.
Bu büyük hamlenin yanı sıra, Meclis'te bugün görüşmeleri başlayan Kürtçe yayında yeni açılımımız, terörün psikolojik ve kültürel zeminini de önemli ölçüde kurutacaktır.
Yapılacak yeni düzenlemeyle TRT'nin bir kanalı ilk etapta günde Kürtçe, Arapça ve Farsça yayın yapmaya başlayacaktır.